Хлебчета СВЕКЪРВИН ЕЗИК - хем люти, хем дълги (според характера на свекървата)!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хлебчета СВЕКЪРВИН ЕЗИК - хем люти, хем дълги (според характера на свекървата)!
Хлебчета СВЕКЪРВИН ЕЗИК - хем люти, хем дълги (според характера на свекървата)!
3826
Хлебчета СВЕКЪРВИН ЕЗИК - хем люти, хем дълги (според характера на свекървата)!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много лесна и вкусна рецепта за хрупкави тънки хлебчета по италиански. В Италия ги наричат ​​" Свекървин език ", така че в зависимост от темперамента и "езика" на свекървата се подправят съответно - от лют пипер до кафява захар... Но каквато и подправка да сте сложете отгоре, хрупкавите хлебчета стават вкусни.

За да замесите тестото са необходими основни неща, които имате в кухнята, а именно брашно, малко мая и вода, но това, което прави "свекървините езици" специални е изборът на подправки, които се поръсват отгоре преди да се изпекат.

Опитайте различни варианти, направете ги по-тънки или малко по-дебели, но както подсказва тази италианска рецепта – подправете ги според настроението на свекърва ви и се насладете на вкусаим! Ето какво ви трябва:

Хлебчета Свекървин език

Продукти: 

300 гр.

брашно

180 мл вода

половин чаена лъжичка суха мая или малко повече

половин чаена лъжичка сол

3-4 супени лъжици зехтин

розмарин на вкус (за предпочитане пресен, но и сух)

морска сол (малко по-едра за поръсване) на вкус

хлебчета свекървин език

Приготвяне: 

Приготвянето е много просто и вероятно разполагате с необходимите съставки, единственото нещо, което трябва да направите, е да си набавите качествен зехтин, за да го направите по истинска италианска рецепта. Ако нямате под ръка зехтин, можете да използвате обикновен олио или разтопено масло.

В по-дълбок съд сложете брашното и го разбъркайте с малко сол и сухата мая. Използвайте малко под половин пакетче суха мая или малко над половин чаена лъжичка, приблизително 3-4 грама. След това започнете постепенно да добавяте водата.

Не слагайте цялото количество вода наведнъж, а малко по малко, за да прецените колко точно ще ви трябва. Разбърква се с лъжица или шпатула, а когато течността поеме и се оформи, тестото се омесва на ръка.

тесто със зехтин

Месете тестото около 5 минути, след това добавете 1-2 супени лъжици зехтин (или гхи или разтопено масло) и месете още няколко минути. Въпреки че тестото е сравнително малко, все пак трябва да се меси около 8-10 минути (общото време), за да стане еластично.

Върнете оформеното тесто в купата, покрийте го с фолио и кърпа и оставете да втасва два часа на стайна температура. След това го намачкайте леко и го разделете на 10 приблизително равни части. Всяка част оформете на топка и я покрийте с фолио да почине за 10 минути.

Докато топките тесто почиват, в по-малка и дълбока купа пригответе подправките, с които ще поръсите "езиците". Добавете едра сол, ситно нарязан розмарин (пресен или сух) и 2 супени лъжици зехтин. Разбъркайте, за да се покрият добре съставките в маслото.

След като изтече времето, всяка топка тесто разточете с точилка на продълговата, елипсовидна кора, под формата на "езиче". Подредете готовите езици в тава, застлана с хартия за печене или леко намаслена и поръсена с брашно.

хлебчета с подправки

Отгоре ги покрийте с готовата смес. Това е основната смес, но разбира се можете да ги подправите по ваш вкус. Ако свекървата има "остър и лют език", то поръсете с лют бахар или черен пипер, а ако е с "нежен и сладък език", поръсете захар с ванилия и канела. Печете ги в загрята фурна на 180/200 градуса за около 20 минути или настройте печенето според вашата фурна.

свекървин език

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft