
В купа отделете белтъците, добавете малко сол и разбийте, за да получите твърда пенеста маса.
В друга купа сложете жълтъците, сиренето и бакпулвера и разбийте всичко добре с мискер до хомогенна смес. В получената смес постепенно добавете разбитите белтъци и разбъркайте внимателно, за да се запази обемът.
Тавата, в което ще печете хляба, покрийте с хартия за печене, след това с лъжица вземайте от сместа и поставяйте върху хартията, като оставяте достатъчно разстояние между хлебчетата. Сложете тавата в предварително загрята фурна и печете около 25 минути при температура от 150 градуса.
Важно! - Когато извадите хлебчетата от фурната, ще ви изненада външният им вид, подобен на варен белтък, но не се притеснявайте. Когато изстинат напълно, хлебчетата трябва да се поставят в съд с херметично затварящ се капак и да се оставят да престоят така през нощта. През това време те ще променят своята структура и ще започнат да приличат на истински хляб. Полученият хляб ще бъде вкусен и мек, идеален като допълнение за всякакви ястия и сандвичи.