Хлябът на мнозина им е любима храна, който комбинират с почти всяко хранене. Но само няколко вкусни филийки лесно могат да ви нарушат линията, защото са пълни с въглехидрати.
Ако искате да се насладите на сандвич без угризения на съвестта може да направи този вкусен, мек и далеч по-здравословен вариант на хляб без брашно.
Необходими съставки:
3 яйца
100g сирене
½ чаена лъжичка бакпулвер
Щипка сол
Хартия за печене
Приготвяне:
В един съд отделете белтъците, добавете малко сол и разбийте до формата на твърд сняг.
В друга купа сложете жълтъците, сиренето и бакпулвера, добре разбъркайте докато не получите смес без бучки.
В сместа от жълтъците постепенно добавете снега от белтъци и непрекъснато бъркайте.
В тава за печене сложете хартията за печене, така че вземайте по малко от сместа и оформете кифлички или пърленки. Не забравяйте да оставите достатъчно място между всяко парче.
Тавата поставете в предварително загрята фурна и печете около 25 минути на 150 градуса.
Когато извадите хлебчето от фурната, първоначално ще ви изглежда като печен белтък и може да се разочаровате. Но, изчакайте докато не го отрежете. Тогава ще получите красива текстура.
Може да го комбинирате с кашкавал, моцарела, зеленчуци по желание или сладко.