Хляб за начинаещи - без месене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Хляб за начинаещи - без месене
Хляб за начинаещи - без месене
admin
Добавена от: admin
12205
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
1/2 прясна мая (20 гр)
1 чаена лъжичка сол
300 мл вода
1/2 чаена лъжичка захар

В купа се поставят всички съставки. С дървена лъжица се разбърква няколко пъти, докато всички продукти се съединят. С това най-трудната част от работата е завършена :)
Купата се покрива с кърпа и тестото се оставя да престои 10-12 часа. Ако времето или помещението е твърде топло, тестото спокойно може да се постави в хладилник.
След 12 часа тестото е готово за печене. 
Фурната се включва на 200 ° C и вътре се пъха тавата за печене (трябва да има капак), за да се загрее добре.
Щом съдът е загрят добре, тестото се прехвърля в него и се пече 30 минути на 200 ° с капак и още 15 минути - непокрито.
Хлябът трябва да се охлади минимум един час, за да бъде хрупкав и лесен за храносмилане.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft