Хляб за начинаещи - без месене
10 Март 2014
12205
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В купа се поставят всички съставки. С дървена лъжица се разбърква няколко пъти, докато всички продукти се съединят. С това най-трудната част от работата е завършена :)
Купата се покрива с кърпа и тестото се оставя да престои 10-12 часа. Ако времето или помещението е твърде топло, тестото спокойно може да се постави в хладилник.
След 12 часа тестото е готово за печене.
Фурната се включва на 200 ° C и вътре се пъха тавата за печене (трябва да има капак), за да се загрее добре.
Щом съдът е загрят добре, тестото се прехвърля в него и се пече 30 минути на 200 ° с капак и още 15 минути - непокрито.
Хлябът трябва да се охлади минимум един час, за да бъде хрупкав и лесен за храносмилане.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари