За тези, които не умеят да месят, но искат да опитат домашно приготвен хляб, ето една лесна рецепта, която със сигурност ще ви остави доволни!
В съда, в който ще месите, поставете брашното, солта, захарта, натрошената прясна мая и смесете добре. Добавете хладката вода в съда, вземете вилица (може и лъжица), разбъркайте добре, така че да се смесят съставките. Ще получите рядко тесто. В зависимост от брашното можете да добавите още 2 супени лъжици брашно, но не повече. Оставете го да втасва около 30 мин.
Поставете хартия за печене в тавата, в която ще печете хляба, и я набрашнете добре.
След като втаса тестото, с помощта на шпатула го изсипете върху набрашнената хартия и с набрашнени ръце оформете хляба на кръгла или овална питка. Покрийте, оставете да втаса отново, и изпечете в предварително загрята фурна на 250 градуса около 20 минути.
Съвет:
Ако искате хрупкава коричка на хляба, под тавата поставете съд с вода.
Хляб, който не се меси
9 Декември 2014
19203
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари