½ чаша олио от канола
225 гр. кисело мляко
3 големи яйца
2 чаши захар
2 чаши зелени доматчета, намачкани на пюре (изстискани добре от сока)
2 чаши брашно
1 чаша пълнозърнесто брашно
½ ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
2 ч.л. канела
½ ч.л. смляно индийско орехче
⅛ ч.л. сол
½ ч.л. смлян карамфил
Загрейте фурната на 175 градуса. Намазнете и набрашнете две правоъгълни форми за хляб (кекс). Смесете олиото, киселото мляко, яйцата, захарта и зелените доматчета в голяма купа и объркайте добре. Пресейте брашното с бакпулвера, содата и подправките и прибавете към мократа смес, заедно с пълнозърнестото брашно. Разбъркайте, колкото да се смесят. Разпределете равномерно тестото между двете форми и изпечете до суха клечица - около 45 минути. Оставете да изстине във формата, след това извадете. За да запазите влажността на хляба, увийте в прозрачно фолио и съхранявайте в хладилника.