Кандидатът на медицинските науки, лекар- натуропат, Виктор Хрушчов: “Аз изключих от своята храна (и на моите пациенти) съвременния хляб.
Става въпрос за това, че ако ние ядем хляб с хлебни дрожди, те, попадайки в кръвта ни, започват да се размножават, консумирайки нашите витамини, минерали, протеини.
И в същото време те отделят в кръвта продуктите на своята жизнена дейност – токсини.
Т.е. дрождите паразитират в тялото ни.
Затова съвременния хляб го считам за едно от най- страшните изобретения на човечеството.
Съвременните дрожди по време на печене се обвиват в капсули от глутен.
А в червата се освобождават от тези капсули и увреждат лигавицата, нарушават нормалната чревна флора.
Нещо повече, те паразитират не само в червата, но и в плазмата на кръвта и се размножават свободно.
Това може да доведе до различни видове интоксикации, гъбични заболявания, имунни нарушения, които могат да доведат до много хронични заболявания и рак.
А ако спрем да ядем такъв хляб – едва след 5 години дрождевите клетки ще са изчезнали от кръвната плазма.
До 40-тте години на 20-ти век са използвани съвсем различен вид дрожди.
Тези дрожди не са били антагонисти на човешката симбиотична микрофлора.
(Т.е., те не убиват полезните бактерии, които живеят в дебелото черво), но тестото втасва за около един ден, което не устройва хлебарите.
За да се интензифицира процеса на производство, започват да се използват дрожди от напълно различен вид, които официално (и това е публична информация) се считат за “условно патогенни микроорганизми”, т.е.
Тестото се надига само за около час.
ТЕРМОФИЛНИТЕ дрожди, които сега се използват в хлебарството са Антагонисти на симбиотичната човешка микрофлора.
Това означава, че отделянията на тези дрожди убиват в дебелото черво тези микроби, които трябва да произвеждат витамини, незаменими аминокиселини, полезни биоактивни вещества и много други неща,
необходими на човешкото тяло за правилното му функциониране, т.е. за здравето.
Има около 500 вида дрожди.
Най-опасните за човека са около 30.
През последните години от гъбични заболявания заболяват все повече хора, а почти всички те с лекарства от аптеките не се лекуват.
Според различни оценки, разпространението на гъбичните инфекции покрива 80% от възрастните и 95% от децата.
През последните години се наблюдава тенденция към увеличаване на честотата на гъбичните инфекции не само при възрастните, но също и при децатa. Особено сложни, системни микози.”