Ходих на курс по готварство, нищо не ме впечатли освен тази торта. Невероятна е, няма гост у нас, който да не ми е искал рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ходих на курс по готварство, нищо не ме впечатли освен тази торта. Невероятна е, няма гост у нас, който да не ми е искал рецептата
Ходих на курс по готварство, нищо не ме впечатли освен тази торта. Невероятна е, няма гост у нас,...
44403
Ходих на курс по готварство, нищо не ме впечатли освен тази торта. Невероятна е, няма гост у нас, който да не ми е искал рецептата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Палачинкова торта : чудесно решение за празничната трапеза!

Необикновената палачинкова торта ще ви впечатли не само с вида си, но и с лесния си начин за приготвяне!

Случи се веднъж с дъщеря ми да присъстваме на един майсторски клас, посветен на негово величество шведската маса. Там имаше разнообразие от леки закуски, мини-салати, колбаси, профитероли с пълнеж и се опитвахме да опитаме от всичко вкусно.

Но нищо не ни впечатли така, както необикновената палачинкова торта с херинга с нейния отличен вкус и простота. Рецептата ни я показа главният готвач на един от ресторантите в града.

Ние ще сме му вечно благодарни за тази прекрасна торта, тъй като с нея украсяваме всички наши празнични трапези. Все още не сме имали гост, който да е пропуснал да попита за рецептата.

 

Съставки:

Гофрети или палачинки –  6-7 броя, приблизително 100 грама)

1 консерва херинга (осолено филе, приблизително 200 грама)

2 броя лук

300 грама гъби

200 грама моркови

300 грама майонеза (за предпочитане домашна)

200 грама кашкавал (можете да добавите и 30 грама пармезан)

100 грама зелени свежи подправки (каквито предпочитате)

 

Начин на приготвяне:

Първо, филето херинга заедно с една глава лук смелете в блендер (можете, ако за вас е по-добре, да го направите с ръце). След това накълцайте в блендер задушените гъби с втория лук и отделно сварените моркови.

Кашкавалът можете да настържете на средно ренде.

Сега ви остава да сглобите цялата торта.

Сложете първата палачинка, намажете я с половината смес от херинга и лук. Покрийте с майонеза и сложете втората палачинка. Върху нея поставете половината количество гъби и лук, покрийте с майонеза и сложете третата палачинка.

На третия ред сложете морковите (половината от тях), като отново намажете с майонеза. Повторете тези слоеве отново.

Последният слой от моркови, намажете с майонеза, щедро поръсете с кашкавал, а след това украсете със зелените подправки.

 

Получава се толкова прекрасна херингова торта! Оставете я най-малко 1-3 часа, а най-добре през цялата нощ в хладилник. Колкото по-дълго тортата стои в хладилника (в разумни граници, разбира се) толкова по-добре ще може да се нареже.

Нарежете на малки парчета и украсете всяка маса с интересната на вкус палачинкова торта. Скромно се надяваме да ви хареса!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft