400 гр. обикновено брашно
100 гр. царевично брашно
4 ч.л. бакпулвер
2 яйца
10 супени лъжици олио
8 супени лъжици прясно мляко (студено)
За плънката:
300 гр. кашкавал (едро настърган)
250 гр. шунка (нарязана на кръгчета)
1. Загрейте фурната на 200 градуса. В голяма купа смесете всички съставки за тестото. Замесете с ръка, докато получите меко тесто. Оставете да престои десетина минути.
2. Наръсете работната повърхност с брашно. Разточете тестото с размер 40х40 см. Нарежете го на 16 парчета. На всяко поставете малко настърган кашкавал и парче шунка. Направете рулца. Намажете ги със студеното мляко мляко.
3. Печете около 20 минути в тава, покрита с хартия за печене. Бъдете търпеливи да изстинат за десетина минути, а след това са готови за дегустация.