Нещата, които срещаме всеки ден, често могат да скрият много мистерии, за които малко хора знаят. Ето само няколко завладяващи, изненадващи и направо странни неща, които ние разбрахме за храната.
Люти чушки
Цветът на лютата чушка всъщност не разкрива нищо за нейния вкус. Всъщност трябва да обърнете внимание на размера й – колкото по-малък е, толкова по-люта ще бъде.
авокадо
Авокадото е сериозно непредвидим плод.
Още нещо за авокадото
Никога, ама никога не хранете птици с авокадо, дори ако те явно го искат сами. Това е много отровно за тях.
Орео бисквитки
Геометричният дизайн, отпечатан върху бисквитка Oreo, се предполага, че е вариант на логото на Nabisco . Но някои смятат, че той също прилича на Кръста на Лотарингия, носен от рицарите тамплиери. Въпреки това, повечето клиенти днес го виждат като четирилистна детелина .
Банани
Може да звучи налудничаво, но комарите всъщност са привлечени от хора, които наскоро са консумирали банан. Можем само да гадаем защо е така.
Земно притегляне
Гравитацията има страхотно чувство за хумор и обича да ви се подиграва, когато поискате питие. Как можете да се справите с това? Изглежда, че няма решение.
Бутилирана вода
Във всяка една от тези бутилки водата е малко по-различна. Никога няма да намерите два напълно еднакви източника на вода.
Хранителен оцветител
Оцветяването в храната прави децата хиперактивни, особено ако е червен или жълт оцветител.
кафе
Кафените зърна всъщност не са зърна - те са горски плодове. По-точното им име е „плодове от растението кафе“.
чай
Никога не трябва да пиете чай, който не е прясно сварен. Японците имат поговорка: „Вчерашният чай хапе по-зле от змия“. Студеният чай дразни стените на стомаха дотолкова, че китайците го смятат за същото като отрова.
Пчелен мед
Медът е безсмъртен. Най-старата тенджера с мед, която все още е годна за консумация (!), е открита през 1922 г. от Хауърд Картър – в гробницата на египетския фарон Тутанкамон. Той е тестван от биолози и е установено, че все още е годен за консумация.
камамбер
Камамбер трябва да се консумира възможно най-близо до срока на годност, но никога след него.
Яйца
Ако едно яйце се издигне на повърхността, когато се постави във вода, то вече не е годно за консумация. Това се случва, защото с напредването на възрастта в яйцето се натрупват газове, което го кара да плува.
Още нещо любопитно за тях - червени петна
Това всъщност са кръвни петна (или месни петна), причинени от спукан кръвоносен съд по време на образуването на яйцеклетката. Причините може да са възрастта на кокошката и нейната диета, но петната не са знак, че кокошката е нездравословна или е била малтретирана по някакъв начин.
Кисело зеле
Киселото зеле се грижи за вашата фигура. Киселостта му прави тялото ви до два пъти по-ефективно при преработката на мазнините, като от своя страна ви помага да отслабнете.
Шоколад
Ако изядете малко парче черен шоколад преди хранене, това ще увеличи кръвта ви с глюкоза. Дори и да сте много гладни, това ще ви попречи да ядете твърде много, оставяйки ви сити, но не и пренахранени.
Най-голямата тайна на храната
Храната винаги е по-вкусна през нощта. Цялата храна. Винаги.