Храната, която дори бактериите не ядат, но затова пък ние всеки ден я ползваме!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Храната, която дори бактериите не ядат, но затова пък ние всеки ден я ползваме!
15383
Снимков материал: pixabay.com
Храната, която дори бактериите не ядат, но затова пък ние всеки ден я ползваме!

Потресаващи изводи-Храната, която дори бактериите не ядат

Ето една страшна история, разказана от практикуващия лекар-уролог Михаил Светов, на първия форум на лекари, практикуващи суровоядство и вегетарианство:

Храната е фундаментално с химически произход - синтетична, неестествена. Продуктите започнаха да добавят огромно количество различни химически компоненти - консерванти, багрила, аромати, вкусове. 

Тяхната основна функция, в допълнение към подобряване на вкуса, е унищожаването на бактериите, така че продуктът се съхранява по-дълго.

Тези вещества са написани на опаковката, позволено е да се използват, но интересно е, че никое от тях не е преминало теста, за да се види колко е съвместимо с други вещества, казва Михаил Светов. Те се проверяват по следния начин: взема се един идеален човек, дава му се малка доза добавка, виждат, че всичко е наред с него, което означава, че след тази добавка можете да се яде от всички. Никой не се е опитвал, например да яде две или три от тези вещества едновременно. И е ясно, че хората ги ядат много повече в комбинация.


Страшен е случаят във Великобритания, където тийнейджър на възраст 15 години умира от "естествена" смърт. При аутопсията състоянието на тъканите и органите се оценява от патолозите на около 80 години. От детството, детето яде в системата за бързо хранене, родителите не виждат нищо лошо в това.

На опашката на касата в магазина, виждам как в количките има само няколко продукта, по мое мнение, които могат да бъдат изядени. Останалите ...

Хляб и питки, които не застояват и не мухлясват задълго време, бисквити, вафли, в които има малко има нещо естествено, защото имат срок на годност 6 месеца, вносни домати, които стоят като пласмасови; мляко в тетрапак, което може да се съхранява в продължение на месеци без хладилник, сметана и кисели млека, така наречените "сокове" в кутии, замразени котлети, полуфабрикати, пици и палачинки; консервирани храни, сладолед, майонеза и др.

Веднъж си купих една малка бурканче с ягодово сладко, което ядох направо от буркана. После го сложих в шкафа и забравих за него. След три седмици конфитюрът се оказа напълно годен за консумация, абсолютно същия, както съм гоотворил. 

Хора, пазете се! Мислете за себе си и за децата си. Съгласен съм, има няколко алтернативи, но те все още съществуват.

Откъде тогава да пазаруваме? От различни места ...

Нещо от пазарите, селскостопански продукти чрез интернет (млечни продукти, зеленчуци, понякога хляб), баби на метрото (зелени, зеленчуци), хляб от пекарни.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft