Ако често ви се случва да имате силно главоболие или мигрена, тогава причината за това потърсете във вашата кухня.
Болката, която се появява внезапно може да бъде в резултат на силни миризми или поради прекомерна експозиция на светлина.
Но има и хранителни стоки, които трябва внимателно да консумирате, вижте кои са те:
Тирамин е аминокиселина, която е свързана с причиняването на мигрената и силно главоболие.Тираминът е неразделна част от ферментиралите сирена, така че със сигурност трябва да ограничите консумацията на този продукт.
2.
Най-големият причинител на мигрената е консумация на млечен шоколад. Въпреки, че какаото предпазва мозъчните клетки, обаче в преработена форма може в същия район да предизвика болка.
Голям е шансът да получите главоболие, ако сте загряли след тренировка и шокирате със студени напитки или сладолед тялото си. Ще почувствате силна, пронизваща болка в челото, която ще отмине след 25 - 60 секунди.
4. Колбаси и консервирани храни
Консервираните храни, колбасите и саламите съдържат нитрати, които се считат за причинители на появата на мигрена. Нитратите са съставки за консервирани храни, които подобряват вкуса на храната и удължават нейната свежест.
Сулфати, които се добавят в процеса на промишленото сушене на плодовете като при смокините, сливите, прасковите, са чест източник на главоболие. Ако сте склонни към чести болки, тогава внимателно четете етикетите и избягвайте прекалено много хранителни добавки.