Яйцата е най-добре да се ядат самостоятелно. Ако се комбинират с неправилните продукти биха могли да причинят тежест в стомаха
Освен че се комбинират погрешно, яйцата не винаги са пресни, най-вече ако ги купуваме от магазина.
Така е… Всеки ден ние „бомбардираме“ стомаха не само с вредни храни, но също така и с много безопасни продукти. Здравословните натурални съставки също могат да се превърнат във врагове на храносмилането и слабата фигура. И това е така, тъй като не всички продукти са „приятелски“ настроени помежду си.
За правилната и балансирана диета е важно да се знае, че има храни, които не е добре да се комбинират заедно. Това е много важно за яйцата, които изискват повече време за храносмилане.
1. Риба
Не бива да се комбинират в едно ястие яйца и риба. Моля, имайте предвид, че в яйцата се съдържа веществото овидин, което е в състояние да неутрализира витамин B7, на който са богати по-мазните риби.
2. Ориз
Тук важи същото, както и за рибата. Не е добра идея да прибавяте яйце, дори и варено, в ориза.
3. Картофи
Ами, да – много са вкусни заедно! Но, тези два продукта не бива да съжителствуват заедно в любимите салати. Картофите съдържа минерали, които пречат на усвояването на желязото и калция в яйцето. Ето защо, да се подготвят ястия, в които има от тези две съставки, е погрешно. Взети заедно, картофите и яйцата не се усвояват добре и нарушават храносмилането.
4. Мляко
Някои протеинови продукти не са съвместими един с друг. Това се отнася за млякото и яйцата. Млякото е желателно да се използва отделно от всички други храни. Може да се комбинира само със зеленчуци.
4. Сирене
На тялото му е много по-лесно да се справи с един животински протеин в даден момент, отколкото с два. Това значи, че яйцата да се смесват с шунка, месо и сирене е нежелателно. Такава обилна закуска ще даде тежест в стомаха през целия ден.
Ябълки, круши, грозде, сливи, кайсии, дини и пъпеши не се препоръчва да се ядат след протеиновите продукти, включително и след яйцата. Това може да се обясни с разликата в скоростта на разлагането на продуктите. Плодовете се усвояват в рамките на 15 минути след консумация, а яйцата се усвояват много по-дълго. Представете си какво се случва в стомаха ви при това положение!
Яйца и мазнини е приемлива комбинация, особено ако мазнините са от животински произход. Но имайте предвид, че мазнините имат тенденция да забавят храносмилането. По-добре е да има възможно най-малко масло, сметана и майонеза, заедно с яйцата.
След всичко това може би възниква въпроса: добре, с какво все пак да комбинирам яйцата?
Яйцата се комбинират със зеленолистни зеленчуци. Или най-добре се консумират самостоятелно.
Добре е да имате предвид тази информация. Не позволявайте на любимата храна да ви вреди. Колкото и диети да прочетете, каквито и съвети да ви дадат, необходимо е да знаете, че разделното хранене дава най-добри резултати, както за здравето, така и за отслабването.