Храните, които НИКОГА не трябва да държите в хладилника си, може да се отровите

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Храните, които НИКОГА не трябва да държите в хладилника си, може да се отровите
15480
Снимков материал: pixabay.com
Храните, които НИКОГА не трябва да държите в хладилника си, може да се отровите

Неправилното съхраняване на хранителни продукти през лятото заплашва с хранително отравяне, предупреждава експерти от страниците на The Daily Mail. На първо място това е хлябът.

Той бързо изсъхва и се разваля, по-добре е да го държите на сухо и добре проветриво място.

По същия начин е необходимо да се пази и лука, за да не прорасне и изгние. Още повече че миризмата му може да се разпространи и върху другите продукти в хладилника. Аналогична е ситуацията и с чесъна.

Авокадото пък е нужно да съхранявате в открити и тъмни пакети, ако не искате бързо да загние. Но ако плодът се нуждае от доузряване, поставете го в открит панер заедно с бананите.

Доматите губят вкуса си в хладилника. За да го запазят им е необходима стайна температура.

За разлика от тях тортите, съдържащи много крем и сметана, могат спокойно да се държат в хладилника. Достатъчно е да използвате херметичния контейнер.

Динята, която все още не е разрязана, трябва да е извън хладилника. Но ако я нарежете, незабавно е необходимо да поставите неизконсумираната част от нея в хладилник. Но добре покрита с фолио. Иначе в нея ще започнат да се размножават бактерии.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft