Здравословното хранене в днешно време значи, да приемаме храни, които имат възможно най-малко преработка. Вижте този списък с храни и ако искате да се чувствате здрави, се постарайте да не ги доближавате.
Консервирани домати
Консервените кутии съдържат т.нар.
Пуканки за микровълнова
В лигавицата на чантата, в която се съхраняват пуканките се съдържат редица химикали, които могат да доведат до безплодие. При опитите с животни, тези химикали причиняват рак на черния дроб, тестисите и панкреаса. Според проучването, при пукането на пуканките, тези химикали се изпаряват и наслояват върху пуканките. Те остават в тялото в продължение на години и се наслояват. Ако обичате пуканки, пробвайте стария, но изпитан вариант за пукане – в тигана.
Сьомга от развъдници
Природата не е преценила, че сьомгата трябва да бъде натъпквана в развъдници и хранена със сойа и хидроизолирани пилешки пера. Като резултат отгледаната в развъдници сьомга е с по-ниско съдържание на Витамин Д и съдържа много замърсители, канцерогени, пестициди. Освен това за лечението на тези риби, се използват много антибиотици и други химикали, които ние си ги набавяме също, консумирайки такава риба. Затова се насочете към дива сьомга от Аляска.