Храните, които носят сърдечно-съдови заболявания и убиват сърцето ви малко по малко

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Храните, които носят сърдечно-съдови заболявания и убиват сърцето ви малко по малко
10387
Снимков материал: pixabay.com
Храните, които носят сърдечно-съдови заболявания и убиват сърцето ви малко по малко

Днес ние разглеждаме продукти, които разрушават сърцето.

1. Захар.

Тя води до повишаване на налягането, наранявания на кръвоносните съдове, допринася за образуването на кръвни съсиреци.

Предизвиква липса на тиамин, който причинява дистрофия на сърдечния мускул.

Увеличава натрупването на екстраваскуларна течност, чийто излишък води до спиране на сърцето. Повишава холестерола и телесното тегло, като по този начин влошава кръвообращението и увеличава натоварването на сърцето.

Намалете приема на захар или заменете с такива продукти:

1) Пресни плодове: грозде, ягоди, череши. Съдържат голямо количество фибри. Това намалява отрицателните ефекти на глюкозата върху организма;

2) Сушени плодове: сушени кайсии, стафиди. Те почистват кръвта и кръвоносните съдове от холестерола, намаляват риска от сърдечен удар;

4) Черен шоколад. Поради съдържанието на епикатехин се подобрява състоянието на вътрешната повърхност на съдовете. Той също така намалява кръвното налягане и повишава инсулиновата чувствителност;

 

2. Месо, мазни и пържени храни.

Развива затлъстяването, повишава нивото на холестерола в кръвта, което допълнително формира тромби. Това затруднява кръвообращението и сърдечната функция.

То също така увеличава риска от развитие на сърдечна недостатъчност с 2 пъти. Повишава кръвното налягане, влошава храносмилателния тракт, замърсява организма с токсини и шлаки. Това прави стените на съдовете хлабави.

Опасни ефекти от лекарства

 

3. Сол.

Излишната сол в тялото причинява спазъм на сърдечния мускул, водещ до сърдечен удар.

Освен това, солта увеличава натоварването на миокарда и повишава кръвното налягане. Задържа течност в организма, което води до повишено натоварване на сърцето и кръвоносните съдове. Това прави крехки стените на кръвоносните съдове.

 

4. Алкохол.

Той увеличава съсирването на кръвта, поради което сърцето трябва да ускорява ритъма, за да премине кръвта по-бързо. Това повишава кръвното налягане и увеличава сърдечната честота.

Алкохолът също нарушава метаболизма, прави сърдечните тъкани отпуснати, което увеличава риска от атеросклероза.

Други вредни продукти:

маргарин;

Сладолед;

Закупени сосове, кетчуп и майонеза;

чипсове;

Газирани напитки;

Яжте правилно. Добавете повече зеленчуци и плодове към вашата диета, премахнете храните, които описахме по-горе.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft