Храните, от които се отслабва най- много

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Храните, от които се отслабва най- много
226739
Снимков материал: pixabay.com
Храните, от които се отслабва най- много

Представяме храни, които помагат за стопяване на килограми. Включвайте ги в менюто си!

По време на празници много от нас обичайно прекаляват с преяждането и понякога това се отразява върху фигурата ни по-трайно, отколкото ни се иска.

За тези, които искат да се върнат в нормата си, без да се подлагат на строги диети, е съветът на учените от университета в Токио, които твърдят, че ако поемаме по-голямо количество храни, които съдържат вода, това ще ни помогне да отслабнем.

Ето списък с такива плодове и зеленчуци, които публикува actualno.com, с обилно съдържание на вода, но и много други полезни съставки:

Броколи:
Броколито е сред най-добрите източници на целулоза и калций. Обичайно се приготвя на пара, тъй като по този начин най-добре се съхраняват съдържащите се в него хранителни вещества. Броколито съдържа също много витамин С и витамин А.

Грейпфрут:

Диетолозите препоръчват грейпфурт на всички, които имат предпоставки за сърдечно-съдови заболявания. Съдържащият се в него нарингин ускорява храносмилателните процеси и с това спомага за отслабването. Грейпфрутът съдържа много витамин С, фолиева киселина, калий, пектин, целулоза, както и витамин А и ликопен, които предпазват стените на съдовете от увреждания. В този плод има и много калий, магнезий, витамин С и витамини от група В.

Зеле:

Зелето е извънредно богато на антиоксиданти и точно затова се смята за храна, която спомага за повишаването на имунитета. Киселото зеле е много богато на витамин С. Специалистите препоръчват зелето да се употребява и в суров вид, особено на салата, като червеното е по-богат източник на микроелементи. Зелето съдържа и много калий, магнезий, фосфор, калций, желязо, витамини А, В1, В2, В6, С, Е, РР и U.

Карфиол:

Някои изследвания сочат, че карфиолът спомага за отлагане развитието на раковите клетки и предпазва от рак. Този зеленчук е богат източник е на витамин С и фолиева киселина. Препоръчително е да се употребява сурово или задушено. Карфиолът съдържа още калий, желязо, мед, цинк, флуор, манган, бета-каротин, витамини С, К, В1, В2, В6.

Маруля:

Поради ниската си калоричност марулятя е част от много диети. Марулята съдържа витамини от група В, фолиева киселина, манган. Тя стабилизира нивото на захар в кръвта и укрепва имунната система. Препоръчително е да се консумира с малко зехтин. В марулите има още калий, калций, магнезий, желязо, фосфор, витамини А, В, С и фолиева киселина.

Репичка:

Репичките също са богати на фолиева киселина, както и на сяра и различни антиоксиданти. Те допринасят за нормализирането на храносмилателните процеси. Репичките са и източник на натрий, калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, флуор, витамини А, Е, В1, В2, В6, никотинова и салицилова киселина.

Спанак:

Спанакът съдържа много желязо, фолиева киселина, витамин К, антиоксиданти (бета-каротин и витамин С) и лутеин, които влияят укрепващо на зрението. Първоизточник е и на целулоза, калий, калций, фосфор, натрий, желязо, цинк, магнезий, флуор, витамини С, В1, В2, В6, РР, Е и К. Спанакът е подходящ за салата, супа или гарнитура към основното ястие.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft