Австрийският лекар Рудолф Бройс, най-известният на запад учен, който изучава естествените методи за борба с рака, заяви, че годините усилена работа са довели до разработването на 42-дневна диета. Тя е предназначена да убива развиващите се ракови клетки.
От създаването й, което започва през 1980 г., повече от 45 000 пациенти са се излекували.
Много хора, които не са имали рак, също са опитали диетата му (понякога само за една седмица) и съобщават, че тази терапия има значителни положителни ефекти върху организма им, а именно:
• подобрен сън;
• увеличено количество енергия;
• броят на настинките е намалял.
Диета
Като част от диетата, описана в книгата “Д-р Бройс: Профилактика на рака”, пациентите не трябва да ядат твърди храни в продължение на 42 дни.
Ето рецептата за една порция:
• 1 цвекло
• 1 морков
• 1 стрък целина
• половин картоф
• 1 репичка.
Тези съставки трябва внимателно да се смилат в блендер и да се прецеждат, за да се отстранят всички малки парченца.
Как работи тази диета?
Според д-р Бройс, раковите клетки се развиват върху протеини от твърди храни. Диетата на Бройс кара тези клетки буквално да гладуват.
Съставките за сока са внимателно подбрани, според способността им да се борят с болестта. Нека да разгледаме всяка от тях и да проучим полезните им свойства (зеленчуците трябва да са екологично чисти).
Моркови
Изследователи от Университета в Нюкасъл откриха, че морковите съдържат антираково съединение, известно като полиацетилен. То намалява растежа на тумора.
Други изследвания показват, че морковите съдържат друго противораково съединение, известно като фалкаринол, което намалява размера на туморите при плъхове с една трета.
Цвекло
В продължение на векове европейците използват цвеклото за лечение на рак. То обогатява организма с хранителни вещества и кислород, които от своя страна, помагат в борбата срещу болестта.
Цвеклото също така се бори и с туморите, като премахва канцерогенните токсини от черния дроб, бъбреците и лимфната система.
Целина
В проучване, проведено през 2013 г., е доказано, че целината убива до 86% от клетките на рака на белия дроб, благодарение на съединение, известно като апигенин.
Други изследвания показват, че апигенинът спира растежа на раковите клетки.
Картофи
Проучванията са доказали, че картофът инхибира (потиска) възпроизводството на лимфоми в черния дроб, стомаха, шийката на матката, дебелото черво и простатата. Освен това, причинява апоптоза (смърт) на злокачествените клетки.
Репичка
Репичките пречистват организма и го обогатяват с голямо количество витамин С и антоцианин.
Витамин С убива раковите клетки, докато антоцианинът има антиоксидантен ефект, който се бори със свободните радикали и предпазва ДНК от увреждане.