В купа смесете захарта и нишестето, постепенно добавете млякото и варете на средна температура, докато сместа се сгъсти.
С вилица разбийте две яйца, добавете няколко лъжици от топлата смес в яйцата, разбъркайте добре и налейте получената кашица във врящия крем. Варете още малко, след което дръпнете от котлона, добавете маслото и екстракта от ванилия, и оставете сместа да се охлади първо на стайна температура, а след това - в хладилника.
Междувременно смесете смлените бисквити със захарта и разтопеното масло, изсипете сместа в огнеупорен съд и печете на 180 градуса около 10 минути.
В стъклена купа или индивидуални купички/чаши сложете две супени лъжици от сместа с бисквити, покрийте с малко крем ванилия, а отгоре подредете няколко резена банан. Върху тях поставете още малко крем ванилия, разбита сметана и доукрасете по желание.