Хрупкав и лесен сладкиш с орехи
8 Април 2014
129430
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Фурната се загрява на 180 градуса. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива със захарта. В сместа се добавят конфитюрът и яйцата и се продължава с разбъркването. Накрая се прибавят натрошените бисквити и брашното, след което сместа отново се обърква добре.
Сместа се прехвърля в предварително намаслена тава. Върху тестото се поръсва нарязаният на парченца шоколад. Пече се около 30 минути, след това фурната се изключва, но сладкишът се оставя да престои вътре още 10 до 15 минути.
Конфитюрът за глазурата се загрява, след това в него се добавят нарязаните ядки и се разбърква. Изпеченият сладкиш се вади от фурната и още топъл се намазва с глазурата. Оставя се да се охлади, за да може добре да се нареже на кубчета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари