Пригответе пресен, мек и ароматен домашен хляб бързо и лесно с минимални съставки. Предложете тази Питка-маргаритка на любимите хора за закуска и можем да се обзаложим, че вече няма да искат друг хляб!
Предлагаме и на вас рецептата за тази вкусна питка на тиган :
Питка-маргаритка на тиган
Продукти:
250 мл топла вода
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица захар
1 пакетче суха мая
1,5 супени лъжици растително масло
350 г брашно
Приготвяне:
Добавете маята и захарта към топлата вода и разбъркайте, докато захарта се разтвори.
След това добавете сол, растително масло и пресято брашно, като разбърквате бавно.
Замесете много гъсто, лепкаво и еластично тесто.
Покрийте тестото с кърпа.
Оставете да престои на топло място за 40 минути.
Поръсете брашно върху масата и омесете хубаво тестото.
Трябва да получим мека и еластична маса, която вече няма да лепне.
Разделете тестото на 8 равни части.
Оформете на еднакви по големина топки и поставете в намазнен тиган под формата на маргаритка.
Покрийте и оставете да престои 15 минути.
Печете тестото на слаб огън за около 15 минути, като покриете с капак.
Намажете питката отгоре с растително масло.
Обърнете и печете още 15 минути.
Извадете хляба в подходяща чиния.
Покрийте с кърпа и оставете да изстине.
Можете да сервирате!