![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
1 опаковка маслено тесто (основа за пай)
За плънката:
3 1/2 чаши нарязан ревен (около 1 см. парченца, 750 гр. ненарязан)
1 опаковка от 450 гр. ягоди, почистени и нарязани на половинки (3 1/2 чаши)
1/2 чаша кафява захар
1/2 чаша бяла захар
1/4 чаша нишесте
1 ч.л. смляна канела
1 ч.л. настърган джинджифил
1 ч.л. портокалова кора
1/4 ч.л. сол
За хрупкавата поръска:
3/4 чаша брашно
1/2 чаша кафява захар
1/2 чаша масло
¼ чаша нарязани орехи
В малка купа смесете всички съставки за хрупкавата поръска, докато се получат трохи. Смесете в отделна купа всички съставки за плънката, докато се получи еднородна смес и се поемат всички сухи продукти. Леко намаслете кухненския плот. Разделете тестото на две. Оформете всяка половина на плосък кръг. Леко набрашнете точилката. Разточете тестото само в една посока, като обръщате тестото от време на време, за да не залепне за плота. Премерете тестото с формата за пай - трябва да е леко по-широко от диаметъра на формата. Прегънете оформения тестен кръг на две - така че да може да го повдигнете по-лесно. Поставете във формата, разгънете и притиснете добре към дъното и стените, така че да излиза извън ръбчетата. Накъдрете ръбчетата на тестото между пръстите си или с вилица. Напълнете пая с плънка, след това поръсете с хрупкавия топинг. Повторете с другата половина тесто. Изпечете за 50-55 минути, докато плънката стегне. Оставете пая да се охлади за 20-тина минути, преди да го поднесете.