Загрейте фурната на 150 градуса. Покрийте тавичка с намазнена хартия за печене, върху която с помощта на средно голяма чиния очертайте кръг. Той ще ви послужи като основа за Павловата. Очертаната повърхност също намажете с масло.
В купа смесете ¾ от захарта и царевичното брашно, докато се получи гладка смес.
В друг съд разбийте трите белтъка за около 2-3 минути (яйцата трябва предварително да са били на стайна температура). На три пъти добавяйте от захарта, като след всяко добавяне бийте, докато захарта се разтопи.
В сместа добавете екстракт от ванилия и винения оцет и отново разбийте, докато се образува твърда компактна консистенция.
Разпределете сместа върху начертания кръг с помощта на с лъжица или шпатула. Направете лека вдлъбнатина в средата.
Намалете температурата на фурната на 140 градуса и печете около 1 час. След това отворете фурната наполовина и оставете така още 10-15 минути. След като престои в открехната фурна, извадете сладкиша и оставете да се охлади.
Докато се охлажда основата, разбийте сметаната и я намажете отгоре, а върху нея подредете ягодите, по желание нарязани или цели. За по-свеж вкус върху ягодите може да сложите няколко листенца пресен джоджен (или мента).