Загрейте фурната на 180 градуса. Ако използвате замразени вишни, оставете ги на стайна температура за около половин час, докато се размразят и възвърнат естествената си форма, а след това изцедете излишната вода.
Смесете натрошения шам-фъстък, брашното, овесените ядки, бакпулвера и 1/4 чаена лъжичка сол в купа и я оставете настрана. В друга купа с миксер разбийте маслото, кафявата захар и 1/4 от бялата захар, докато се получи кремообразна смес.
След това съединете сместа с фъстъците с маслената смес. Разбъркайте сместа с ръце, за да получите рехаво тесто, или по-скоро тестени парченца с големината на грахово зърно.
Смесете вишните с останалата част от захарта, густина, канелата и малко сол. Поставете вишните в дълбока тавичка. Отгоре разпределете тестото с пръсти и печете 50 минути до един час.
Готовия сладкиш може да поднесете с ванилов сладолед.