Хрупкав сладкиш Щрак-щрак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Хрупкав сладкиш Щрак-щрак
Хрупкав сладкиш Щрак-щрак
admin
Добавена от: admin
10445
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2-3 чаши пшенично брашно
3 яйца
сол
30 гр. водка
1/2 чаша мед
1/2 чаша захар
2 с.л. мак
печени орехи (една шепа, за декорация)

Сложете в брашното 3-те жълтъка, щипка сол, една супена лъжица водка, разбъркайте. Добавете двата белтъка.


Замесете тесто, оставете го да престои 20-30 минути.


Тогава омесете тестото отново с още брашно. Разточете на тънка кора, може да я оставете за 10-15 минути, за да изсъхне леко.


Нарежете тестото: Прегънете кората на половина 3 пъти, нарежете на ленти по дължина, а след това накълцайте. Трябва да се получат червейчета тесто. Нищо не залепва, т.к. тестото е без вода.


Изпържете червейчетата в голямо количество олио. След това ги сложете в голяма купа.


Пригответе сиропа. Захарта се смесва с меда и се нагрява. 


Когато сместа от мед и захар заври, добавете към нея мака и объркайте. Залейте със захарния сироп изпържените късчета тесто в купата. Преди да изстинат, разбъркайте внимателно.

Прехвърлете в голяма чиния. Поръсете с ядки (по желание). Намокрете ръцете си със студена вода, притиснете Щрак-щрака и го оставете да се охлади.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft