Сложете в брашното 3-те жълтъка, щипка сол, една супена лъжица водка, разбъркайте. Добавете двата белтъка.
Замесете тесто, оставете го да престои 20-30 минути.
Тогава омесете тестото отново с още брашно. Разточете на тънка кора, може да я оставете за 10-15 минути, за да изсъхне леко.
Нарежете тестото: Прегънете кората на половина 3 пъти, нарежете на ленти по дължина, а след това накълцайте. Трябва да се получат червейчета тесто. Нищо не залепва, т.к. тестото е без вода.
Изпържете червейчетата в голямо количество олио. След това ги сложете в голяма купа.
Пригответе сиропа. Захарта се смесва с меда и се нагрява.
Когато сместа от мед и захар заври, добавете към нея мака и объркайте. Залейте със захарния сироп изпържените късчета тесто в купата. Преди да изстинат, разбъркайте внимателно.
Прехвърлете в голяма чиния. Поръсете с ядки (по желание). Намокрете ръцете си със студена вода, притиснете Щрак-щрака и го оставете да се охлади.