Хрупкав ябълков сладкиш - много полезен и без глутен

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Хрупкав ябълков сладкиш - много полезен и без глутен
Хрупкав ябълков сладкиш - много полезен и без глутен
admin
Добавена от: admin
19012
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За плънката:
5-6 леко кисели ябълки
2 супени лъжици кокосово масло
1 супена лъжица стевия
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица вода
1/4 чаена лъжичка канела
За заливката:
125 гр. разтопено масло
125 гр. оризово брашно
125 гр. експандиран ориз
125 гр. смес от червена боровинка и нарязани орхи
2 супени лъжици стевия
2 супени лъжици мед

Сладкишът е прекрасен, дори заразно вкусен :) Задоволява напълно необходимостта от сладко, а преди всичко е много здравословен.

1. Брашното, подсладителят, оризът, сместа от червена боровинка и ядки и разтопеното масло се смесват в купа с дървена лъжица.

2. Ябълките се белят и се разделят на четвътринки. Всяка четвърт се нарязва на филийки по ширина. Парчетата ябълка се поставят в купа, заливат се със сока от половин лимон и се разбъркват.

3. Маслото се разтопява на огъня, след което се добавят медът, стевията и канелата. Разбърква се, докато се разтопят напълно медът и стевията. След това се добавят ябълките и се объркват с леки движения с дървена лъжица. Добавя се малко вода и се разбърква непрекъснато, докато ябълките омекнат (сосът не трябва напълно да се изпари).

4. След това плънката с ябълки се прехвърля в тавичка с диаметър 23 или 26 см и хубаво се разпределя, а отгоре се залива равномерно сосът.

5. Пече се около 25-30 мин. на 180⁰. 
Парчетата се вадят с лъжица и се сервират с топка сладолед.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft