Дори обикновените картофени кюфтета могат да бъде деликатес, ако знаете как да ги сервирате. А никой не умее това по-добре от французите, които са измислили фантастично вкусните крокети . Крокетите представляват панирани топчета, приготвени от месо, зеленчуци или риба. Предварително се овалват в галета, понякога се добавя и пълнеж вътре. Днес ще ви неучимкак да си приготвите хрупкави картофени топки с кашкавал .
Възможно най-простото и вкусно ястие! Хрупкавата златиста коричка крие нежно пюре с подправки. Ако разчупите някое от тези топчета наполовина, ще видите как отвътре се разтегля горещ кашкавал. Просто неустоимо - ето и рецептата за хрупкавите картофени крокети с кашкавал :
Картофени крокети с кашкавал
Продукти:
6 картофа
15 гр.
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
100 гр. пшенично брашно
200 гр. кашкавал
1 яйце
галета на вкус
олио
Приготвяне:
Сварете картофите, нарязани на големи парчета в подсолена вода до готовност. Отцедете и намачкайте хубаво на пюре. Добавете нарязан лук, сол, черен пипер на вкус и разбъркайте в пюрето. Нарежете кашкавала на малки кубчета.
Вземете 1 супена лъжица от картофеното пюре, оформете го на топка. Поставете кубче кашкавал в центъра на всяка топка.
Потопете крокетите първо в брашно, после в яйце и накрая в галета. Изпържете крокетите в горещо олио до златисто-кафяво. Готово!
В зависимост от това, какъв вид кашкавал или сирене използвате, вкусът на крокетите ще е винаги различен.
Да ви е сладко!