Яли ли сте баница, която да е пухкава и мека като кадифе, а същевременно коричката да хруска приятно с всяка хапка? Е, ако не сте - не се притеснявайте! Ние имаме за вас идеалната рецепта за домашна баница ! Бързо си запишете продуктите за Баничка-пухкавелка с хрупкава коричка :
Баничка-пухкавелка с хрупкава коричка
Продукти:
- 400 гр. фино сирене
- 4 яйца
- 80 мл олио
- 400 гр.
За заливка:
- 100 мл разтопено масло
- 2 яйца
- 200 мл прясно мляко
- Форма 30 см.
Приготвяне:
В по-дълбок съд се разбиват яйцата с олиото и кис.мляко до гладкост.
След това добавете смесените брашно и бакпулвер и разбъркайте отново. Накрая се добавя финото сирене.
Намаслете тавата и на дъното й сложете кора и разпределете от плънката.
Покрийте с втора кора и продължете процедурата на редуване на кора-пълнеж и завършете с кора отгоре. Оставете баницата настрана за няколко минути, за да омекне и да поеме плънката.
В по-дълбока купа се разбиват двете яйца с една чаша мляко. Баницата се нарязва на кубчета и се залива със 100 мл разтопено масло, а след това и с течната смес от яйца и мляко.
Включете фурната да загрява до 200 градуса. Печете в силно загрята фурна за около час или до приятен загар. Оставете баницата да изстине в частично отворена фурна.
Да ви е сладко!