Хрупкава лятна торта с 2 яйца: перфектното съчетание на текстури и вкусове

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкава лятна торта с 2 яйца: перфектното съчетание на текстури и вкусове
Хрупкава лятна торта с 2 яйца: перфектното съчетание на текстури и вкусове
10506
Хрупкава лятна торта с 2 яйца: перфектното съчетание на текстури и вкусове
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако не сте опитвали тази торта, горещо ви я препоръчвам. Приготвя се много бързо и лесно, със съставки, които винаги имате в кухнята. Този път я приготвих с ягоди, но вие можете да използвате и малини, череши, вишни, боровинки, къпини или каквито плодове обичате.

Истинска лятна торта , на която ще се наслади цялото семейство. Можете да я приготвите и докато пиете кафе с приятелки, това е една от най-добрите рецепти за вкусен и лесен десерт . Ето съставките, от които се нуждаете:

лятна торта с плодове

Лятна торта с 2 яйца

Продукти (за тесто-кора с размери 20х25 см):

300 гр. брашно

250 гр.

размекнато на стайна температура несолено масло

80 гр. захар

2 жълтъка

1 чаена лъжичка ситно настъргана лимонова или портокалова кора

1 чаена лъжичка ванилова захар

За снега:

4 белтъка и 250 г захар

И още:

300 г ягоди или плод по избор

Приготвяне:

Оставете маслото да омекне на стайна температура, след което го разбъркайте малко с лъжица или шпатула. Добавете захарта, ванилията и настърганата лимонова кора, след което разбъркайте добре с маслото до получаване на хомогенна смес.

масло и захар

Ако ви е по-лесно, използвайте миксер за разбъркване, но съвсем лесно се разбърква и с шпатула. Когато маслото стане гладко, добавете два жълтъка, след което разбъркайте отново, докато се поемат в сместа.

масло с жълтъци

Когато се разбъркат добре, трябва да се получи кремообразна смес. Започнете постепенно да добавяте брашното. В началото бъркайте с шпатула, след това продължете с ръка, докато получите хомогенно тесто, което много лесно се оформя.

маслено тесто

Разстелете го върху хартия за печене и оформете с пръсти кора 20х25 см. Слага се в тава да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Докато кората се пече, разбийте белтъците.

топка маслено тесто

маслено тесто оформяне

кора от маслено тесто

Четирите белтъка се разбиват на пяна с миксер, като постепенно се добавя захарта. Разбива се, докато захарта се разтопи и се получи наистина плътен и гладък сняг, който не пада от лъжицата.

белтъчен сняг

Изпечената кора се изважда, върху нея се намазва равномерно белтъчният сняг и с опакото на лъжицата се правят релефни шарки.

крем с белтъци

сладкиш с ягоди

Набодете ягодите отгоре на разстояние 3 см, след което върнете сладкиша в горещата фурна да се пече още 20 минути на 180 градуса. Оставете изпечения сладкиш в горещата фурна за 7-10 минути, след което го извадете да изстине напълно. Нарежете и сервирайте. Тортата трябва да придобие кремообразен нюанс с хрупкава повърхност и да е мека отвътре.

лятна торта с ягоди

лятна торта с плодове

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft