Продукти за около 70 броя:
150 гр фино смлени бадеми
110 гр пудра захар
180 гр масло
кората от 2 портокала
1 голямо яйце
1 супена лъжица портокалов сок
250 гр брашно
50 гр червени боровинки
яйце, едра кафява захар за овалване
Маслото и захарта се разбиват добре, прибавят се бадемите, яйцето, червените боровинки, ортокаловата кора и сок. Изсипва се брашното и се разбърква добре, докато се получи еднородна смес. Тестото се разделя на 4 части, всяка от които се прехвърли върху парче свежо фолио, завива се и се оформя на тънък и стегнат салам. Прибират се в хладилник за поне 4 часа или за през нощта.
Всяка част се намазва с яйце и се овалва обилно в едра кафява захар и с остър нож се режат еднакви по големина парчета. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в загрята на 180°C фурна за 15-20 минути. Охлаждат се върху метална скара.