няколко резена хлебче чабата
скилидка чесън
2-3 малки жълти и зелени тиквички
2-3 с.л. зехтин
4-5 цвята от тиквички
малко нарязан пресен естрагон (босилек)
200 гр. меко козе сирене (рикота)
сол и черен пипер на вкус
Запечете няколко резена хлебче чабата - докато ребрата на грила се отбележат приятно върху хляба. Натъркайте изпечените филийки със скилидка чесън.
Докато хлябът се пече, нарежете няколко малки жълти и зелени тиквички на кръгчета и ги задушете в малко зехтин за около 7-8 минути. Посолете ги и разбъркайте вътре 4-5 цвята от тиквички, предварително измити и нарязани на тънки лентички. Бъркайте около 2 минути в тигана, след което прибавете малко нарязан пресен естрагон (може да замените с босилек).
Намажете всяка препечена филийка със тънък слой от козето сирене (може да замените с рикота, но вкусът няма да е същият). Внимателно подредете купчинка от запържените тиквички върху сиренето, поръсете с няколко капки качествен зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус.