Броколите измийте, почистете и разредете на розички, след което ги бланширайте само колкото да омекнат. Отцедете и оставете да се охладят. Охладените броколи нарежете на парчета от около 1 сантиметър.
В дълбок съд счупете яйцето, добавете брашното, пармезана, чесъна, сол и черен пипер на вкус. След това добавете броколите и леко пасирайте сместа, но без да прекалявате (трябва да се усещат зеленчуците).
Целта е да се получи смес, която не се разлива и от която могат да се оформят кюфтета.
В дълбок тиган сложете да се загрее олиото, след което с лъжица гребвайте от сместа с броколи и пускайте в тигана, като дооформяте купчинките на бургери. Когато се изпържат от едната страна, обърнете и от другата. Времето за пържене от едната страна е около 2-3 минути, и от другата - около 1-2 минути.
Готовите бургери отцедете върху хартиена салфетка, която да попие мазнината. Сервирайте с кисело мляко или сметана.