Мойте Рецепти
1 зрял банан
100 гр. овесени ядки
Допълнително по желание:
нарязани сушени плодове, ядки, канела, джинджифил, сусам...
Бързи, лесни, без захар, вкусни и най-важното - не изобилстват с калории.
Желателно е бананите да са възможно по-зрели, даже тъмни отвън. Пасирайте ги, добавете овесените ядки и объркайте. От сместа оформете малки топчици и ги подредете върху хартия за печене.
Печете на 200 градуса 15-тина минути, за да се зачервят леко.
Тази доза е много малка. В зависимост от това, колко големи ще са бисквитките, дозата е достатъчна за приблизително една тава от фурната.
По желание може да смелете овесените ядки в блендер.
В сместа спокойно може да добавите сушени плодове, ситно нарязани, запечени бадеми, лешници или сусам.
В случая са добавени сушени червени боровинки и стафиди.
Ако желаете да са по-хрупкави, сплескайте ги повече, за да се изтънят.