Днес ви предлагам лесна рецепта за хрупкави сладки с форма на бишкоти . Те отнемат много малко време за приготвяне и използват само 4 основни съставки.
Домашни хрупкави бишкоти
Продукти:
- 160 гр. брашно
- 140 гр. пудра захар
- 130 гр. масло
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. ванилия
- 1 равна ч.л. бакпулвер
Приготвяне на тестото:
Изсипете пудра захар в голяма купа, добавете ванилия и масло със стайна температура.
Смесваме съставките с шпатула, докато масата стане лека и въздушна, което може да стане и с помощта на миксер, но аз избрах по-прост начин.
След това чукваме яйцето и внимателно с вилица го объркваме в сместа. Някои рецепти изискват само белтъка, но според моя опит цяло яйце прави бисквитките по-крехки, като същевременно запазват хрупкавата си текстура.
След като масата стане хомогенна, започваме постепенно да добавяме пресято брашно с бакпулвера. Тестото се получава меко, гъсто и ароматно.
Прехвърляме част от тестото в сладкарски пош. Можете също така да използвате здрава найлонова торбичка. Шприцоваме тестото върху тава, застлана с хартия за печене, като оформяме малки ленти. Първо можете да направите маркировки върху пергамента с молив за равномерност. Аз използвам накрайник с диаметър 1 см, като оставям 4 см между лентите, ако е по-малко може бисквитките да се слепят.
Загряваме фурната на 180 градуса. Бисквитките се пекат бързо и трябва да се наблюдават внимателно.
Бишкотите са готови, когато станат златисти и хрупкави, но все още нежни и кремообразни на вкус.
Тези домашни бишкоти са популярни както сред децата, така и сред възрастните. С помощта на накрайник с по-малък диаметър можете да получите още по-тънки и многобройни бисквитки.
Пече се на 180°C около 7-8 минути. Времената и температурите за печене може да варират в зависимост от вашата фурна. Ако ви е харесала тази рецепта, непременно я опитайте у дома!