Хрупкави домашни гризинки - Стават и за мезенце, и за кафенце! Пристрастяващо вкусни и много лесни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави домашни гризинки - Стават и за мезенце, и за кафенце! Пристрастяващо вкусни и много лесни:
Хрупкави домашни гризинки - Стават и за мезенце, и за кафенце! Пристрастяващо вкусни и много лесни:
5126
Хрупкави домашни гризинки - Стават и за мезенце, и за кафенце! Пристрастяващо вкусни и много лесни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Гризините са сред любимите "малки хапки", към които посягаме, когато търсим подходящо мезе за любимото си питие , или ни подгони неочакван глад в най-неподходящото време. Днес ви предлагаме да си приготвим заедно вкусни и хрупкави домашни гризини , а рецептата е от лесна по-лесна:

Домашни гризини 

Необходими съставки:

150 грама бяло пшенично брашно

50 грама пълнозърнесто брашно

50 грама пшеничен грис

20 грама слънчогледови семки

20 грама смлени ленени семена

15 грама (1 супена лъжица) сусам 

 5 грама суха мая

3/4 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка захар

 50 милилитра зехтин

100 милилитра топла вода

олио и вода

морска или хималайска сол

Начин на приготвяне:

1.

Запечете сусама, след това слънчогледовите и тиквените семки на сух тиган. 

След това смелете слънчогледовите и тиквените семки в електрическа кафемелачка. 

Поставете пълнозърнестото брашно в купата за смесване, последвано от бялото брашно. Добавете грис, препечени семена, ленено семе и сол, след което разбъркайте. 

Добавете захарта и маята, след това 100 милилитра вода и олиото, започнете да бъркате с лъжица и след това омесете тестото с ръце. Ако е необходимо, добавете още малко вода или брашно.

2. Поставете тестото в купа, покрийте го с кърпа и го оставете на топло място за около половин час. 

Разделете го на 20 еднакви топки. Всяка от тях оформете на пръчица с дължина около 20 см, тоест колкото е дълъг съдът, в който ще ги печете.

3. Поставете хартия за печене върху тавата и подредете готовите гризини. Намажете ги със смес от вода и олио, посолете и ги сложете в загрята на 160 градуса фурна. Печете 20-25 минути или докато станат златисто кафяви и хрупкави. 

домашни гризини

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft