1 с.л. сусам
3 с.л. соев сос
1 1/2 с.л. нишесте
1 1/2 с.л. зехтин
2-3 големи скилидки чесън, нарязани на ситно
1/4 ч.ч. кашу
сол и бял пипер на вкус
около 500 гр. зеленчуци:
- броколи, накъсани на малки розички
- карфиол, накъсан на малки розички
- моркови, нарязани на пръчици
- зелен боб
- пиперка (червена, зелена), нарязана на ивички
Предварително запечене сусама в сух тиган на среден огън за около минута, извадете и оставете настрана.
Смесете соевия сос и нишестето в малка купа. Рабърквайте добре, докато нишестето се разтвори напълно. Загрейте уока (или дълбок тиган), добавете зехтина и оставете силно да се загрее. Сложете чесъна и като бъркате пържете 20-на секунди. Добавете зеленчуците и разбърквате, докато леко поомекнат, но все още са хрупкави. Подправете на вкус със сол и бял пипер; добавете сместа с нишестето и гответе като разбърквате около 1 - 1 1/2 мин. Прибавете кашуто и поднесете зеленчуците, поръсени със сусам.