Днес ще ви покажем една по-различна рецепта за картофени кюфтета . Особеното тук е в панировката, която прави кюфтенцата хрупкави и апетитни.
Хрупкави картофени кюфтенца
Продукти:
2 големи шепи смлян тротила (царевичен) чипс
2 с.л. прясно настърган пармезан
олио за пържене
2 ч.ч. намачкани сварени картофи
2 с.л. царевично брашно или брашно от нахут
1 ч.л. лук на прах
1 ч.л. чесън на прах
сол и черен пипер
3 яйца
Начин на приготвяне:
1. Сложете царевичния чипс в блендер или кухненски робот и го смелете фино, като натиснете бутона за пулсиране 4-5 пъти. Пресипете трохите в дълбока чиния. Добавете настъргания пармезан и разбъркайте добре.
2. В купа сложете намачканите сварени картофи и към тях добавете лука и чесъна на прах. Овкусете със сол и черен пипер. С помощта на леко навлажнени ръце оформете кръгли топки с големината на топки за голф, след това ги сплескайте, за да получите плоско кюфте.
3. В дълбока чиния разбийте яйцата заедно с 1 с.л. вода. Оваляйте кюфтета първо в разбитите яйца, изтръскайте добре. След това оваляйте в трохите от чипс и отново изтръскайте. Пържете кюфтетата в 2 пръста олио, загрято до 180 градуса, по 1-2 минути от всяка страна. Отцедете кюфтетата върху кухненска хартия.
4. Поднесете пържените картофени кюфтета с резен лимон и сос или добавка по ваш вкус.