Хрупкави картофени кюфтенца - коричката е побъркващо хрускава и вкусна, а отвътре са мекички като пух:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави картофени кюфтенца - коричката е побъркващо хрускава и вкусна, а отвътре са мекички като пух:
Хрупкави картофени кюфтенца - коричката е побъркващо хрускава и вкусна, а отвътре са мекички като...
8421
Източник: edna.bg
Хрупкави картофени кюфтенца - коричката е побъркващо хрускава и вкусна, а отвътре са мекички като пух:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви покажем една по-различна рецепта за картофени кюфтета . Особеното тук е в панировката, която прави кюфтенцата хрупкави и апетитни.

Освен това приготвени така, картофените крокети не съдържат глутен и са подходящи за диети и за хора с подобен тип непоносимост. Специфичната хрупкавост се дължи на тортила-чипса, който се използва вместо панировъчни трохи. Ето и подробната рецепта за хрупкави картофени кюфтенца с фантастична хрускава коричка :

Хрупкави картофени кюфтенца

Продукти:

2 големи шепи смлян тротила (царевичен) чипс

2 с.л. прясно настърган пармезан

олио за пържене

2 ч.ч. намачкани сварени картофи

2 с.л. царевично брашно или брашно от нахут

1 ч.л. лук на прах

1 ч.л. чесън на прах

сол и черен пипер

3 яйца

картофени кюфтета хрупкави

Начин на приготвяне:

1. Сложете царевичния чипс в блендер или кухненски робот и го смелете фино, като натиснете бутона за пулсиране 4-5 пъти. Пресипете трохите в дълбока чиния. Добавете настъргания пармезан и разбъркайте добре.

2. В купа сложете намачканите сварени картофи и към тях добавете лука и чесъна на прах. Овкусете със сол и черен пипер. С помощта на леко навлажнени ръце оформете кръгли топки с големината на топки за голф, след това ги сплескайте, за да получите плоско кюфте.

3. В дълбока чиния разбийте яйцата заедно с 1 с.л. вода. Оваляйте кюфтета първо в разбитите яйца, изтръскайте добре. След това оваляйте в трохите от чипс и отново изтръскайте. Пържете кюфтетата в 2 пръста олио, загрято до 180 градуса, по 1-2 минути от всяка страна. Отцедете кюфтетата върху кухненска хартия.

4. Поднесете пържените картофени кюфтета с резен лимон и сос или добавка по ваш вкус.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft