Сред актрисите у нас, както се оказва, има и много добри кулинарки. Вече знаем за способностите в кухнята на Катето Евро и сме ви предлагали нейни изпитани рецепти.
В бранша е известна като една от най-добрите кулинарки. Нещо повече – готвенето ѝ е хоби, а се твърди, че заедно с Йорданка Христова и Кристина Димитрова неведнъж са си разменяли рецепти. Ето едно от любимите ястия на Марги, рецептата, за което, тя споделя с удоволствие – хрупкави кюфтенца от гъби и картофи .
Кюфтенцата на Марги Хранова
Продукти:
500 г култивирани гъби печурки
300 г картофи (3 средно големи картофа)
1 глава лук
4 яйца
2 филии хляб
200 г прясно мляко
1 връзка магданоз
универсална подправка
галета
олио за пържене
Приготвяне:
Първо сварете картофите с кората в подсолена вода.
Извадете ги, изчакайте ги да изстинат и ги обелете.
акиснете хляба в прясното мляко.
Почистете хубаво гъбите и ги наситнете. Нарежете също на ситно лука и заедно с гъбите го задушете хубаво. Изчакайте да се изпари водата и да останат само на мазнина. Дръпнете от огъня и добавете лука и гъбите към настърганите на едро картофи.
Поставете в сместа още добре изцедения от прясното мляко хляб, 4 жълтъка, ситно нарязания магданоз и универсалната подправка. Разбъркайте получената смес много добре.
Оформете кюфтенца с големина на мандарина, оваляйте ги в галета, след това ги потопете в леко разбитите белтъци и отново в галета.
Притиснете добре всяко кюфтенце, за да се получи стегната топка. Нека да починат за 10-тина минути, за да се стегнат. Пържете кюфтенцата до златисто.
Приятен апетит!