Хрупкави мъфини с карфиол и кашкавал
22 Декември 2011
9852
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Тава за мъфини с 12 гнезда се намазва с меко масло и се слага във фризера или на много студено. Фурната се загрява на 180 С. 1/3 от солените бисквити се отделя, останалите се смесват с брашното. Карфиолът се накъсва на малки розички и заедно с кашкавала се прибавят към брашното. Слагат се подправките и набухвателя, разбиват се олиото, яйцето и квасената сметана и се смесват сухите и мокрите съставки до омесването на тесто. Стопява се маслото, формичките се пълнят до 3/4 с тестото, наръсват се с отделените трохи от бисквити, накапва се масло и се пече около 20-25 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари