2 яйца
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. бяла захар
1 ч.ч. масло или маргарин
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
ванилия
1 и 1/2 ч.ч. пресято брашно
3 ч.ч. фини овесени ядки
стафиди, шоколадови парченца - по желание
Всички съставки се смесват на ръка, така че да се получи сравнително еднородна маса. Най-накрая се прибавят стафидите/шоколадовите парченца и се разбърква леко, колкото да се поемат от сместа. Ако сместа е прекалено лепкава и течна, може да добавите още малко овесени ядки (зависи от големината на яйцата). С чаена лъжичка се гребва от сместа и се правят купчинки върху покрита с хартия за печене тавичка - на достатъчно разстояние, така че да не се слепят курабийките (разливат се при печене). Пекат се в предварително загрята фурна, докато порозовеят ръбчетата им.