Хрупкави панирани гъби - не ястие, а царска гощавка! Звездата на всяка трапеза:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави панирани гъби - не ястие, а царска гощавка! Звездата на всяка трапеза:
Хрупкави панирани гъби - не ястие, а царска гощавка! Звездата на всяка трапеза:
8566
Източник: За Жената
Хрупкави панирани гъби - не ястие, а царска гощавка! Звездата на всяка трапеза:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Гъбите са истински чудеса на природата! Знаете ли, че има над 10 000 известни вида гъби и някои от тях могат да светят в тъмното благодарение на биолуминесценцията?

Гъбите са известни със своята месеста текстура и богат вкус, което ги прави идеални за хрупкаво лакомство.

Тази рецепта е семпла, веганска и ще ви спечели с контраста между сочната вътрешност и супер хрупкавото покритие.

Пригответе се да превърнете гъбите в звездата на трапезата си! Ето какво ви трябва за тези Хрупкави панирани гъби :

Хрупкави панирани гъби

Продукти:

  • 300 г гъби печурки
  • 2/3 чаша (85 г) универсално брашно
  • 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
  • 2/3 чаша (160 мл) газирана вода (или обикновена вода)
  • 1½ чаши (160 г) галета

Подправки:

  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/4 чаена лъжичка черен пипер
  • 1/4 чаена лъжичка червен пипер (за предпочитане пушен червен пипер)
  • 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
  • 1/2 чаена лъжичка сух риган
  • Олио за пържене

За соса като гарнитура:

  • 4 супени лъжици чили сос
  • 3 супени лъжици майонеза (веган, по желание)

Приготвяне:

Приготвяне на сместа: В средно голяма купа смесете брашното, солта, черния и червения пипер, чесъна на прах, ригана и бакпулвера.

подправки  купа

Снимка: YouTube

Постепенно добавете газираната вода, като разбърквате с телена бъркалка до получаване на гладка смес.

панировка гъби

Снимка: YouTube

Ако сместа е много рядка, добавете 1-2 супени лъжици брашно; ако е твърде гъсто, добавете 1-2 супени лъжици вода. Оставете го настрана.

Нарежете гъбите на ивици, нито много дебели, нито много тънки, достатъчно големи, за да останат сочни, но лесни за консумация.

гъби ивици

Снимка: YouTube

Потопете гъбите в сместа, след което ги намажете обилно с галета.

Натиснете малко, за да залепнат добре. Загрейте олио в тиган на среден огън.

паниране гъби

Снимка: YouTube

Покритите гъби се запържват за 1-2 минути от едната страна, след което се обръщат и се пържат още 1 минута, докато станат златисти и хрупкави.

гъби отцеждане

Снимка: YouTube

За още по-хрупкав резултат можете да ги изпържите дълбоко. След като се изпържат се поставят върху кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.

В малка купа смесете чили соса с майонезата, докато получите гладък и кремообразен сос.

хрупкави панирани гъби

Снимка: YouTube

Сервиране:

Сервирайте тези хрупкави гъби топли, със соса отстрани за потапяне.

Перфектни са като предястие, разядка или гарнитура към основно ястие, а по време на пости могат да бъдат и основно ястие. Насладете се на магията на гъбите!

гъби в панировка

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft