Тиквичките са много здравословен зеленчук и могат да се консумират по различни начини. Единственият недостатък е, че могат да поемат много олио, когато ги пържите, а всички знаем, че панираните, пържени тиквички са най-вкусните.
За щастие имаме рецепта, която прави още по-вкусни тиквичките, без да се налага да ги пържете. Тиквички на фурна като пържени - за тях ще използвате съвсем малко олио, за да хванат хубава, хрупкава тънка коричка. Покрити са и със сусам в панировката, което им придава отличен аромат.
Просто трябва да опитате тази рецепта. Бързи, здравословни и вкусни тиквички на фурна, за които ви трябват само 4 супени лъжици олио. Няма нужда да стоите дълго време пред котлона и да ги пържите в много олио. Ето какво ви трябва:
Хрупкави тиквички на фурна - като пържени
Продукти:
- 2 тиквички
- малко сол
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица царевично брашно
- 1 супена лъжица галета
- 1 чаена лъжичка сол
- ½ чаена лъжичка червен пипер
- черен пипер на прах
- 2 яйца
- сусам за поръсване отгоре
- 4 с.
Приготвяне:
Измийте добре тиквичките, след което ги нарежете на колелца заедно с кората. Посолете ги и ги оставете да престоят малко. В отделна купа сложете две супени лъжици брашно, една супена лъжица царевично брашно, една супена лъжица галета, една чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка червен пипер на прах и разбъркайте добре, за да се изравнят съставките.
В друга купа разбийте две яйца с вилица. Започнете да панирате тиквичките. Потопете всяко колелце първо в разбитите яйца, а след това в сместа от брашно и галета. Завършете с още едно потапяне в яйцата.
Подредете така приготвените тиквички в тава, застлана с хартия за печене.
Отгоре ги поръсете със сусам и 4 с. л. олио. Сложете да се пекат в загрята фурна на 220 градуса до приятен загар.