Хрупкави панирани тиквички на фурна - любимата ми рецепта! По-вкусни от пържените и не вдигат холестерола:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави панирани тиквички на фурна - любимата ми рецепта! По-вкусни от пържените и не вдигат холестерола:
Хрупкави панирани тиквички на фурна - любимата ми рецепта! По-вкусни от пържените и не вдигат...
23298
Хрупкави панирани тиквички на фурна - любимата ми рецепта! По-вкусни от пържените и не вдигат холестерола:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тиквичките са много здравословен зеленчук и могат да се консумират по различни начини. Единственият недостатък е, че могат да поемат много олио, когато ги пържите, а всички знаем, че панираните, пържени тиквички са най-вкусните.

За щастие имаме рецепта, която прави още по-вкусни тиквичките, без да се налага да ги пържете. Тиквички на фурна като пържени - за тях ще използвате съвсем малко олио, за да хванат хубава, хрупкава тънка коричка. Покрити са и със сусам в панировката, което им придава отличен аромат.

Просто трябва да опитате тази рецепта. Бързи, здравословни и вкусни тиквички на фурна, за които ви трябват само 4 супени лъжици олио. Няма нужда да стоите дълго време пред котлона и да ги пържите в много олио. Ето какво ви трябва:

Хрупкави тиквички на фурна - като пържени

Продукти:

  • 2 тиквички
  • малко сол
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 супена лъжица царевично брашно
  • 1 супена лъжица галета
  • 1 чаена лъжичка сол
  • ½ чаена лъжичка червен пипер
  • черен пипер на прах
  • 2 яйца
  • сусам за поръсване отгоре
  • 4 с.
л. олио

Приготвяне: 

Измийте добре тиквичките, след което ги нарежете на колелца заедно с кората. Посолете ги и ги оставете да престоят малко. В отделна купа сложете две супени лъжици брашно, една супена лъжица царевично брашно, една супена лъжица галета, една чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка червен пипер на прах и разбъркайте добре, за да се изравнят съставките.

тиквички на колелца

смес брашно

В друга купа разбийте две яйца с вилица. Започнете да панирате тиквичките. Потопете всяко колелце първо в разбитите яйца, а след това в сместа от брашно и галета. Завършете с още едно потапяне в яйцата.

тиквички за паниране

паниране на тиквички

тиквички в яйце

Подредете така приготвените тиквички в тава, застлана с хартия за печене. 

тиквички със сусам

тиквички със сусам

Отгоре ги поръсете със сусам и 4 с. л. олио. Сложете да се пекат в загрята фурна на 220 градуса до приятен загар. 

панирани хрупкави тиквички

хрупкави тиквички на фурна

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft