Хрупкави патладжанени филийки
22 Декември 2011
10731
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 бр. големи патладжани
150 г кашкавал
3 бр. яйца
100 г галета
сол, черен пипер
мазнина за пържене
магданоз
Патладжаните се нарязват на кръгчета, посоляват се и им се изцежда горчивата вода. След това се подсушават, потапят се в разбитите яйца и се овалват в галета. Пържат се до златисто. Готовите патладжани се нареждат ветрилообразно в тавичка, поръсват се обилно с кашкавал и се овкусяват с черен пипер. Запичат се до златисто във фурната на 200 С. Украсяват се с магданоз и се сервират със сос по избор.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари