Мойте Рецепти
3/4 чаша брашно
1 чаена лъжичка чесън на прах
1 чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка пикантен смлян червен пипер
по желание - 1 чаена лъжичка лук на прах
1 чаена лъжичка сол и черен пипер
1 чаша вода (или 1/2 чаша вода плюс 1/2 чаша прясно мляко)
1 глава карфиол
За соса:
3 супени лъжици масло
1/2 чаша лют доматен сос
По желание:
сокът от един лимон
сокът от половин лимета (зелен лимон)
3 супени лъжици мед
1 супена лъжица портокалов сок
Ако обичате пилешки крилца в сос, това ястие определено ще ви грабне! А най-хубавата част е, че може да си го хапвате, дори и да сте заклет вегетарианец!
Смесете всички съставки (освен карфиола и тези за соса). Нарежете карфиола на малки парчета и след това го объркайте в приготвената смес. Подредете всичко на един пласт в тавичка, която сте покрили с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.
В тенджера на средна температура загрейте маслото, добавете лютия сос и разбъркайте. Извадете запечения карфиол и го потопете хубаво в соса. След това върнете във фурната и печете в продължение на още 15-20 минути. Щом ги извадите, намажете ги хубаво с останалия сос с помощта на четка.
И една идея от нас: За да направите "крилцата" още по-пикантни, добавете към соса лимонов сок, сок от лимета, мед и портокалов сок. Те ще им придадат допълнителна нотка, за която няма да съжалявате!