4 филета от пилешки гърди
150г козе сирене
50 г запечени лешници
попарени листа спанак
сол, черен пипер
За панировката:
2 яйца
брашно
галета
натрошен натурален корнфлекс
натрошени лешници
Пилешкото месо се начуква внимателно, покрито с найлоново фолио, за да не се разкъса. Осолява се и се поръсва с черен пипер. Листата от спанак се потапят във вряла вода – само да омекнат. Сиренето се нарязва на ивици, а лешниците се накълцват на ситно. В лист от спанак се поставя парченце сирене и се поръсва със счуканите ядки. Завива се като сармичка. Увитото сирене се поставя в средата на пилешкото филе, което се завива на руло. Поръсва се с брашно, потапя се в разбито яйце и се овалва в галета. Оставя се за 5 мин. След това отново се потапя в яйце и се овалва в смес от счукан корнфлекс, смесен с натрошени лешници, и се пържи в маслена баня.
Готовите гърди се отцеждат върху домакинска хартия и се поднасят със сос по желание и свежа салата.