Можете да приготвите десетки ястия от тиквички. В нашия архив можете да намерите много рецепти с тиквички , предназначени за предястие, обяд или гарнитура.
Ако искате да направите нещо по-здравословно, без да харчите много средства, не пропускайте тази рецепта. Това е рецепта за вкусни Хрупкави солети от тиквички на фурна. Хрупкави пръчици , които са много вкусни и здравословни.
Не се пържат в тиган и не е нужно капка олио за приготвянето им. Пръчиците от тиквички се приготвят лесно. Това е бърза рецепта и отнема буквално няколко минути.
Ако мислите какво да сготвите с остатъци от тиквички, няма да сгрешите с тази рецепта. Вкусна вечеря или обяд за цялото семейство. Започнах да ги правя почти всеки ден, тези тиквички са по-добри от мазните пилешки хапки и пържени картофки.
Можете да ги поднесете с бял сос като тартар, а по-долу можете да прочетете рецепта за сос със сметана, който върви добре с тези вкусни пръчици. Децата ги обичат най-много, но възрастните просто не успяват да се доберат до тях - толкова бързо изчезват! Ето какво ви трябва:
Хрупкави солети от тиквички
Продукти:
2 тиквички (700 г)
2/3 чаена лъжичка сол
1-2 яйца в зависимост от големината им
4 супени лъжици галета
1 чаена лъжичка чесън на прах или гранули
щипка черен пипер
1 чаена лъжичка смлян червен пипер
1/2 чаена лъжичка риган
2 супени лъжици брашно
70 г твърдо сирене (пармезан)
Приготвяне:
И двете тиквички не трябва да се белят, ако са млади и кората им е тънка, но ако кората е дебела е препоръчително да се обелят. Отрежете ги от двата края, при стъблото и в удебеления край.
Разполовете ги, така че да имате четири малки половинки, които пасват добре на размера на стандартните "пилешки пръсти".
Така нарязаните половинки след това се нарязват на тънки лентички с големина по избор. Най-добре е да не са твърде тънки или дебели (вижте на снимката как се режат). Прехвърлете тиквичките в по-дълбок съд, посолете ги с една чаена лъжичка сол и ги оставете да се отцедят за около 10 минути.
През това време в купа сложете 4 супени лъжици галета, 1 чаена лъжичка чесън на прах или гранули, щипка черен пипер, 1 чаена лъжичка смлян червен пипер и 1/2 чаена лъжичка риган. Смесете сухите съставки. След това настържете сиренето на най-дребната страна на рендето и го добавете към сухите съставки.
Сиренето ще полепне по пръчиците и ще им придаде прекрасен аромат. В отделна купа се разбива 1 яйце, а ако свърши при пърженето се добавя още едно. Можете да добавите щипка сол към яйцето.
След като изтече времето, прецедете тиквичките от водата, след което ги прехвърлете в по-дълбок съд (за предпочитане пластмасов), за който имате подходящ капак.
Първо се слагат половината пръчици (в зависимост от големината на купата), след което се добавя 1 супена лъжица брашно. Затворете капака и разклатете бързо тиквичките, докато се "залепят" с брашното. Направете същото и с втората половина от тиквичките, ако сте ги разделили.
Брашното ще ги направи по-хрупкави. След това потопете всяка тиквичка в разбитото яйце и когато се напои я прехвърлете в сместа от сирене и сухи съставки. С помощта на две вилички наредете пръчиците в тава, застлана с хартия за печене на малко разстояние.
Всички тиквички се приготвят по този начин. Включете фурната да загрее на 200 градуса, след което изпечете тиквичките около 25 минути, докато станат хрупкави. Може да ги печете на един включен нагревател.
Предлаган сос - необходими съставки: 4 супени лъжици сметана, ситно нарязан копър и 1 скилидка чесън.
ПРОЦЕДУРА: Смесете съставките и прекарайте чесъна през преса. Сервирайте тиквичките с този сос.
Да ви е сладко!