250 гр. маргарин
150 гр. прясно мляко
150 гр. масло
12 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
2 яйца
1 кг брашно
Разбийте добре маргарина и добавете захарта. Продължете с биенето, като при това добавяте всички останали съставки, с изключение на брашното. Щом се смесят добре, добавете постепенно и брашното и замесете меко и гладко тесто. Оставете го да почине 10-ина минути. След това с точилка оформете кора с дебелина 5 мм (не набрашнявайте и намазнявайте работния плот, т.к. тестото не залепва). С помощта на формички изрежете сладки, които подредете в намазана с масло или покрита с хартия за печене тава. Печете ги на 200 градуса, докато се зачервят. Преди печенето ги намажете с разбит белтък и поръсете хубаво със сусам.