Хапва ви се нещо леко, хрупкаво, което идеално да подхожда на чаша запотена от студ биричка? Готово! Днес ще ви научим как да си направите безумно вкусни тиквени пръчици - на вкус са почти като чипс, но са с много малко калории, т.к. почти не съдържат мазнина.
Хрупкави тиквени пръчици
Продукти:
2 тиквички
3 с.л.брашно
3 с.л.царевично брашно
100 гр.галета
1 с.л.червен пипер
черен пипер
сол
1 к.л.лют червен пипер
1 к.л.чесън
1 к.л.сушен лук
1 к.л.мащерка
3 с.л.зехтин
Приготвяне:
Измийте тиквичките, след което ги нарежете на пръчици по дължина - може да не ги белите, ако са по-малки. В дълбока чиния смесете галетата, двата вида брашно, всички подправки и разбъркайте. Сложете в голяма плоска тава хартия за печене, намажете я с малко зехтин.
Оваляйте тиквичките или ги поръсете хубаво с получената суха смес и объркайте хубаво с ръце, така че хубаво да се овалят и подправките да полепнат по тях. Разпределете овкусените тиквички в тавата на един ред една до друга, без да се застъпват, и полейте с малко зехтин.
Междувременно загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата. Запечете тиквичките за около 25 мин.до получаване на златиста и хрупкава коричка.
По желание сервирайте тиквичките с любимия си сос - млечен, кетчуп, лют, барбекю или каквото ви диктува фантазията!