Хрупкави тиквички за минути
8 Юни 2021
3762
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Новата любов на бирата са тези хрупкави тиквички, които ние по правило хапваме с млечен сос Необходими продукти:
тиквички
- 2 бр. брашно
- 3 с.л .бяло брашно
- 3 с.л.
царевично галета
- 100 г червен пипер
-1 с.л. черен пипер сол лют пипер
- 1 ч.л. чесън
- 1 ч.л. прах лук
- 1 ч.л. сушена мащерка
- зехтин -3 с.л.
Начин на приготвяне:
- Почистете и нарежете тиквичките на средно тъни неголеми ленти или пръчици.
- Сложете в дълбока чиния галета, двата вида брашно, всички подправки и разбъркайте.
- Сложете в голяма плоска тава хартия за печене, намажете с малко зехтин.
- Поръсете тиквичките със получената суха смес и размесете с ръце, така че хубаво да се овалят и подправките да полепнат по тях.
- Разпределете овкусените тиквички в тавата на един ред една до друга, без да се застъпват, и полейте с малко зехтин.
- Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата.
- Запечете тиквичките за около 25 мин до получаване на златиста и хрупкава коричка.
- Поднесете тиквичките с млечен сос, кетчуп или сос от хрян, може да ги сложите като гарнитура към месо или да ги хапнете така.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари