Хрупкави хапки от тиквичките- тази година всички полудяха по това мезе за бирата, а има и диетичен вариант

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави хапки от тиквичките- тази година всички полудяха по това мезе за бирата, а има и диетичен вариант
Хрупкави хапки от тиквичките- тази година всички полудяха по това мезе за бирата, а има и...
55816
Хрупкави хапки от тиквичките- тази година всички полудяха по това мезе за бирата, а има и диетичен вариант
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Повечето рецепти за тиквички са предназначени да нахранят семейство бързо и задоволително.  В горещите летни дни искате да се отпуснете и да седнете с приятели с ледена чаша бира. И така, какво общо има това с панираните тиквички ?

Когато ги опитате, въпросът ще изчезне от само себе си. Сочните парченца зеленчуци, скрити под хрупкава коричка от кашкавал , са идеални за бира. Изберете млади и не големи тиквички. Няколко от любимите ви подправки ще придадат пикантност на вашето мезе. Предлагам ви два начина на готвене наведнъж: пържени или във фурна. Изберете този, който е по-близо до вас и продължете!

    
 

Съставки

Тиквички 2 бр.

кашкавал 250 гр

Яйце 4 

Галета 1

Пшенично брашно 2 с.л. 

Чесън 1 скилидка

Куркума 1 ч.л.

Италиански подправки 1 ч.л.

Слънчогледово олио 

Сол на вкус

Млян червен пипер на вкус

 

Подготовка

Настържете кашкавалът на едро ренде, добавете яйцата и разбъркайте сместа с блендер до гладка смес. Добавете куркума, черен пипер и подправки по ваш вкус, изцедете чесъна и разбъркайте.


Измийте тиквичките и ги нарежете на продълговати парчета с дебелина 1,5–2 см. Поставете ги в дълбока купа, посолете и разбъркайте добре с ръце.


Оставете тиквичките за 5 минути, след това добавете брашното, покрийте и разклатете добре, за да се разпредели брашното равномерно.


Потопете всяко парче зеленчук първо оваляйте в кашкавалената маса, след това в галетата. Потопете част от тиквичките във вряло олио и запържете до златисто кафяво.


Поставете другата половина върху лист за печене, застлан с хартия за печене и печете във фурна, загрята до 180 градуса до същота златиста коричка

Опитайте и двете с различни сосове. Определено не сте яли толкова оригинално мезе за бира досега. Между другото, чудесен заместител на пилешки хапки, ако сте вегетарианец. Вкусно, засищащо и необичайно!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft