Повечето рецепти за тиквички са предназначени да нахранят семейство бързо и задоволително. В горещите летни дни искате да се отпуснете и да седнете с приятели с ледена чаша бира. И така, какво общо има това с панираните тиквички ?
Когато ги опитате, въпросът ще изчезне от само себе си. Сочните парченца зеленчуци, скрити под хрупкава коричка от кашкавал , са идеални за бира. Изберете млади и не големи тиквички. Няколко от любимите ви подправки ще придадат пикантност на вашето мезе. Предлагам ви два начина на готвене наведнъж: пържени или във фурна. Изберете този, който е по-близо до вас и продължете!
Съставки
Тиквички 2 бр.
кашкавал 250 гр
Яйце 4
Галета 1
Пшенично брашно 2 с.л.
Чесън 1 скилидка
Куркума 1 ч.л.
Италиански подправки 1 ч.л.
Слънчогледово олио
Сол на вкус
Млян червен пипер на вкус
Подготовка
Настържете кашкавалът на едро ренде, добавете яйцата и разбъркайте сместа с блендер до гладка смес. Добавете куркума, черен пипер и подправки по ваш вкус, изцедете чесъна и разбъркайте.
Измийте тиквичките и ги нарежете на продълговати парчета с дебелина 1,5–2 см. Поставете ги в дълбока купа, посолете и разбъркайте добре с ръце.
Оставете тиквичките за 5 минути, след това добавете брашното, покрийте и разклатете добре, за да се разпредели брашното равномерно.
Потопете всяко парче зеленчук първо оваляйте в кашкавалената маса, след това в галетата. Потопете част от тиквичките във вряло олио и запържете до златисто кафяво.
Поставете другата половина върху лист за печене, застлан с хартия за печене и печете във фурна, загрята до 180 градуса до същота златиста коричка
Опитайте и двете с различни сосове. Определено не сте яли толкова оригинално мезе за бира досега. Между другото, чудесен заместител на пилешки хапки, ако сте вегетарианец. Вкусно, засищащо и необичайно!